Susu mai i le Mingxiu Tech!
  • fu'a_ulu

O le a le mea fa'apitoa e uiga i uaea coaxial?

Coaxial cable o se uaea e lua ta'ita'i concentric ma o le ta'ita'i ma le talita e tutusa le axis.

Le ituaiga sili ona taatele ouaea coaxialo lo'o i ai se fa'aulu apamemea e fa'aesea e se mea fa'amama.I le pito i fafo o le pito i totonu o le insulation o loʻo i ai se isi taʻavale faʻapipiʻi ma lona insulator, ona ufiufi ai lea o le uaea atoa i se faʻaofuofu o le PVC poʻo le Teflon mea.

Baseband i le taimi nei o le uaea masani faʻaaogaina ma se talipupuni e faia i le kopa i foliga o se mata ma se faʻalavelave faʻapitoa o le 50 (eg RG-8, RG-58, ma isi).
Wideband coaxial uaea e masani ona faʻaaogaina i talipupuni e masani ona faʻailoga i le alumini ma e iai le faʻalavelave faʻapitoa o le 75 (eg RG-59, ma isi).
Uaea coaxiale mafai ona vaevaeina i: uaea coaxial coarse ma uaea coaxial lelei e tusa ma lo latou lapoa lapoa.
O le uaea maoa'e e talafeagai mo feso'ota'iga tetele i le lotoifale, e umi le mamao masani ma maualuga le fa'atuatuaina, ma e mafai ona fetu'una'i fetu'una'i e tusa ai ma le mana'omia o le nofoaga e avanoa ai komepiuta ona e le mana'omia e le fa'apipi'i le tipiina o le uaea, ae e tatau ona fa'apipi'i le uaea lapo'a. uaea transceiver, faʻapipiʻiina e faigata, o lea o le tau atoa e maualuga.

I se isi itu, o le faʻapipiʻiina o le uaea manifinifi e faigofie ma taugofie, ae ona o le faʻapipiʻiina e tatau ona tipi le uaea, e tatau ona faʻapipiʻi pito uma e lua i fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga (BNC), ona fesoʻotaʻi lea i pito uma e lua o le T-connector, o lea pe a tele fesoʻotaʻiga, e faigofie ona maua ni faʻafitauli leaga leaga, o se tasi lea o faʻaletonu masani a Ethernet i le gaioiga.
O uaea mafiafia ma manifinifi o topologies pasi, o lona uiga, tele masini i luga o le tasi uaea.O lenei topology e talafeagai mo si'osi'omaga masini mafiafia, ae a le manuia se tasi o feso'ota'iga, o le toilalo o le a a'afia ai masini uma i luga o le uaea atoa i le faasologa.
O le su'esu'eina ma le toe fa'aleleia o fa'aletonu e fa'alavelave, o le mea lea, o le a faasolosolo malie lava ona suia i se paipa mimilo e aunoa ma se puipuiga po'o le fiber optic cable.

https://www.mingxiutech.com/rg316-coaxial-cable-product/

Uaea coaxialmaua le avanoa e lagolago ai fesoʻotaʻiga maualuga-bandwidth i luga o laina uumi, e le toe faia, ae o latou faʻaletonu e iloagofie.
Muamua, o le lapo'a tele, manifinifi le lautele o le uaea i luga o le 3/8 inisi mafiafia, e ave ai le tele o avanoa i totonu o le uaea ala.
lona lua o le le mafai ona fa'asagatau fa'alavelave, fa'alavelave ma le punou tele, o ia mea uma e mafai ona fa'aleagaina ai le fausaga o le uaea ma taofia ai le tu'uina atu o fa'ailoga.
O le mea mulimuli o le tau maualuga, ma o nei faʻafitauli uma o le mea tonu lava lea e mafai ona manumalo ai paga mimilo, o lea na suia ai e le faʻaogaina o le Ethernet faʻavae faʻavae faʻapitoa i le siosiomaga LAN o loʻo iai nei.


Taimi meli: Nov-03-2022